Annual Garden Phlox

Phlox drummondii – kesäleimukukka

Jyväskylä 5.9.2010

Mainokset

9 Responses to “Annual Garden Phlox”

 1. Todella kaunis väri. Mutta sinä kaikkien noiden rehujen nimet oikein tiedät?

  • Kari,
   Nyt esititi sellaisen kysymyksen, että tätä täytyi oikein miettiä. Pitäisiköhän tätä alkaa jo kutsua elämän mittaiseksi harrastuneisuudeksi tai osittain tähän voisi vastata että: runs in the family. Tämä kuva on nimittäin kuvattu Muorin parvekkeelta ja kolmen kysymyskerran jälkeen sain nimen jäämään mieleeni. Muorihan oli ennen muinoin kukkakauppias.

   Tämän digitaalisen valokuvausharrastuksen myötä kiinnostus kasveihin ja niiden nimeämiseen vasta syntyi. Luonteeni pikkutarkkuutta kuvaa hyvin se, että haluan tietää mitä kuvaan. Samalla tässä myös oppii noita kasveja tunnistamaan hyvin. Saatan käyttää tuntikausia selvitelläkseni mikä jokin kasvi on nimeltään ja jos en pääse täyteen varmuuteen, oli kuva sitten miten hyvä tahansa, en julkaise sitä. Hommassa auttaa tuo monen metrin kasvikirjojen rivi tuolla kirjahyllyssä. Nettiin en pahemmin luota, ellei ne ole jotain virallisten tahojen ylläpitämiä kasvisivuja. Sitten on vielä ihanat kanssabloggaajat, tuttujen kasvikuvaajien sivuilta olen onnistunut bongaamaan useita lajeja, joita en itse tiennyt.

   Ai niin, ja olenhan mä jossain elämän vaiheessa joutunut keräämään ja tenttimään sen luonnonkasviherbarion, silloin ne eivät tosin kiinnostaneet pätkääkään. Taimimyymälöissä on hyvä käydä hengailemassa ja kuvailemassa, niissä on nimilaput 😀

 2. Kiitoksia perusteellisesta selvityksestä. Ei tuo varmasti huonoimpia harrastuksia ole 🙂

 3. On se aika kiva, että on tuollainen sukuvika, ne kun voivat olla niin monenlaisia ;). Hirmu nätti sininen, terälehtien hento pinta miltei tuntuu sormien päässä.

  • Hirlii,
   Joo, mahdollisuuksia toisen puolen suvulta olisi ollut saada vaikka mitä turmeltuneita harrastuksia. Parempi näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: